Budi dio naše mreže

PETAK 18:00 Boris Havel: Slavljenje je jedna posebna dimenzija doticaja duhovnoga svijeta i upoznavanja Boga

Koje je Božje obećanje kroz svoje iskustvo doživio, doista, kao istinito? - posvjedočit će politolog i stručnjak za Bliski Istok dr. sc. Boris Havel, izvanredni profesor Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Gost je emisije 'Zašto vjerujem' u petak, 30. rujna, s početkom u 18 sati.

/ anh

Zbog čega je Boris Havel još 90-ih stvarao prepjeve i danas vrlo popularnih duhovnih pjesama? Koliko su mu na putu prema Kristu pomogle i druge kršćanske zajednice? Zašto je slavljenje jedna posebna dimenzija naše vjere? Koliko je Biblija do sada ‘istrošio’? Od koje godine redovito razmatra Sveto pismo? Što je ‘biblijskoga’ dobio živeći dvije i pol godine u Izraelu?

Koliko su na HKR-ovog sugovornika utjecale ‘samo’ prepričane riječi profesora Tomislava Ivančića? Koliko mu je teško bilo naučiti hebrejski jezik? Koju njihovu riječ za Boga najradije spominje te zašto je Izraelcima i danas neizmjerno zahvalan, a saznat ćemo i neke zanimljivosti oko najnovije, voluminozne, knjige dr. sc. Borisa Havela o Izabranom ‘narodu u danu rođenom’. Urednik: Ante Novak

Ključne riječi:
Boris Havel Zašto vjerujem
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja