Budi dio naše mreže

NEDJELJA 10:00 Prijenos misnog slavlja iz Marije Bistrice

U nacionalnom svetištu u Mariji Bistrici u nedjelju 3. listopada održat će se 29. hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja. Euharistijsko slavlje u 10 sati predvodit će vojni ordinarij mons. Jure Bogdan.

/ hkr

Ovogodišnje hodočašće odvijat će se u posebnim okolnostima pandemije Covida-19, stoga će broj hodočasnika i program biti smanjeni i prilagođeni situaciji. U prostoru svetišta na otvorenom ispred glavnoga oltara, od 8 sati do mise, hodočasnici će imati mogućnost pristupiti sakramentu ispovijedi. Od 8.30 do 9.30 sati održat će se pobožnost križnoga puta, koju će hodočasnici pratiti sa zauzetih mjesta u Svetištu, dok će predsjedatelj slavlja s najužom pratnjom obilaziti postaje križnoga puta.

Hodočašću će nazočiti izaslanik ministra obrane državni tajnik Branko Hrg i zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Siniša Jurković. Zapovjednik 29. hodočašća Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja je zapovjednik Zapovjednog operativnog središta Glavnog stožera Oružanih snaga RH brigadni general Ivan Turkalj.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja