Budi dio naše mreže

NEDJELJA 11:00 Prijenos misnog slavlja iz Marije Bistrice

Hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u nacionalno svetište Majke Božje Bistričke, kao i 290. zavjetno hodočašće vjernika Grada Zagreba, održat će se ove godine u subotu 18. i nedjelju 19. rujna, pod geslom „Dom nam čuvaj, Božja Mati“. Misno slavlje u nedjelju 19. rujna u 11 sati predvodi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

/ hkr

Ove godine fokus hodočašća je na liku sv. Josipa, čija se godina obilježava u Crkvi, te na zajedništvu Svete Obitelji kao primjeru kršćanske izgradnje obiteljskog doma, a sve pod geslom „Ljubav usprkos svemu“, preuzetim iz apostolske pobudnice pape Franje Amoris laetitia.

Ovogodišnje hodočašće ide rutom iz Zlatar Bistrice do Marije Bistrice. Za mlade će u subotu 18. rujna biti organiziran prijevoz izvanrednim autobusima do Zlatar Bistrice, s polaskom u 7.00 sati, sa četiri polazne postaje: istočno parkiralište Zagrebačkog velesajma (iza INA-ine zgrade), ZET-ov terminal kod Glavnog kolodvora, okretište Dubec i autobusni terminal Zaprešić.
Za mlade karlovačkog i zagorskog kraja potaknuti su župnici da organiziraju prijevoz do mjesta odakle će se pješačiti. Mladi koji će vlastitim prijevozom doći iz različitih dijelova Nadbiskupije, okupit će se u 8.00 sati u Zlatar Bistrici (kod željezničke stanice), odakle će zajedno pješačeći krenuti prema Mariji Bistrici.

Zbog epidemoliške situacije ove godine nije predviđen smještaj i spavanje u šatoru i školi, nego je planiran povratak autobusima nakon Službe svjetla.

Program hodočašća:

Subota, 18. rujna

7.00 sati – polazak autobusa prema Zlatar Bistrici s polazišta: istočno parkiralište Zagrebačkog velesajma (iza INA-e zgrade), ZET-ov terminal kod Glavnog kolodvora, okretište Dubec, autobusni terminal Zaprešić
8.30 sati – polazak hodočasnika iz Zlatar Bistrice kreću prema Mariji Bistrici
*po dolasku u Mariju Bistricu, misa u Svetištu
– nakon mise vrijeme za odmor i ručak
15.00 sati – početak programa u crkvi na otvorenom bl. Alojzija Stepinca (kateheza – don Mihovil Kurkut)
17.00 sati – pokorničko bogoslužje –vlč. Marko Čolić
17.30 sati – početak klanjanja u crkvi na otvorenom – vlč. Branimir Jagodić
19.00 sati – blagoslov s Presvetim
20.00 sati – služba svjetla
22.30 sati – povratak prema Zagrebu

Nedjelja, 19.rujna

9.00 sati – Križni put
11.00 sati – središnje misno slavlje s hodočasnicima iz Zagreba, koje predvodi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja