Budi dio naše mreže

ČETVRTAK 8:10 Pristojno odijevanje

Temperature su sve više i ljeto samo što nije stiglo, a s vrućinama i naša odjeća postaje sve oskudnija. Stoga se u Argumentima bavimo temom pristojnog odijevanja. Fakulteti, sudovi, radna mjesta, kazališta mjesta su na kojima postoji dress code i on se u pravilu poštuje. No, kada je riječ o boravku u crkvi, kreću brojni prigovori na „stroga pravila odijevanja”. Rasprave se vode i općenito oko pristojnog ili čednog odijevanja. Neke žene tvrde da tijelo treba pokriti samo ako niste zadovoljni kako izgledate, te da ako se muškarci bore s objektiviziranjem žena zbog načina njihova odijevanja da je to njihov problem. Što kaže crkveno učenje? Koji je smisao pristojnog odijevanja? Što uopće jest pristojno, a što čedno odijevanje? O tome razgovaramo u emisiji Argumenti. Gosti su: Milada Privora, predavačica na Visokoj školi međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld, autorica knjige „Kultura ponašanja: priručnik za svakodnevni, građanski, poslovni i diplomatski život: lijepo ponašanje od obiteljskog doma do kraljevskog dvora”, Sandra Tominac, majka osmero djece i pokretačica Youtube kanala „Moda bez srama” i vlč. Branimir Budinski, župnik župe sv. Josipa radnika u zagrebačkim Gajnicama. Urednica emisije je Diana Tikvić.

/ hkr

Nakon regionalne televizije VTV koja iz Varaždina signalom pokriva Sjeverozapadnu Hrvatsku, RTV Herceg Bosne koja iz Mostara emitira program na hrvatskom jeziku za područje Bosne i  Hercegovine te Slavonsko-brodske televizije SBTV koja pokriva područje istočne i dio sjeverno-zapadne Hrvatske, emisiju HKR-a Argumenti reemitira i Z1 televizija s lokalnom koncesijom na području šire zagrebačke regije, Plava televizija koja u digitalnoj regiji D2 obuhvaća dio Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičku-podravsku, Požeško-slavonsku i dio Brodsko-posavske županije, TV Jadran koja se emitira na području digitalne regije D8, a koja uključuje šire područje Splitsko-dalmatinske županije, te dio Dubrovačko-neretvanske županije, a od ove jeseni i tri nove televizije: STV (Televizija Slavonije i Baranje) koja se se može pratiti na cijelom području digitalne regije D1 koji obuhvaća dio Osječko-baranjske županije, Vukovarsko-srijemske i dio Brodsko-posavske županije, TV Nova, regionalna TV postaja koja svojim signalom na 23. DVB-T2 kanalu s Učke pokriva Istru i Primorsko-goransku županiju te Kvarnerske otoke i Trend TV koja pokriva područje grada Zagreba, Samobora, Zaprešića, Velike Gorice.

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija, te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video stream na Facebook HKR-a i video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja