Budi dio naše mreže

ČETVRTAK 8:10 Osobe s invaliditetom i darivanje za druge

Osobe s invaliditetom nisu samo osobe u potrebi, nego su kao i svi drugi – pozvani davati se drugima. Kako se osoba s invaliditetom može davati za druge? Kako im možemo pomoći da se osjećaju kao dio zajednice, a ne iznimke? Koji su plodovi uključivanja osoba s invaliditetom u župne zajednice? Postoje li dobri primjeri njihovog angažmana u lokalnim sredinama? Što se može naučiti iz rada s osobama s invaliditetom? Kako se razvija odnos s volonterima? Svaka osoba ima dar, talent kojim može obogatiti druge, pa to vrijedi i za osobe s intelektualnim teškoćama. Kako udruge osnažuju njihove talente? Poslušajte iskustva suradnje i uključenosti u emisiji "Argumenti" u četvrtak, 25. travnja u 08:10. Naši gosti su: vlč. Mirko Matasović, župnik Župe Isusova Uskrsnića Sesvetski Kraljevec, Jelosavka Jakovljević, predsjednica Udruge osoba s invaliditetom Grada Požege i Županije Požeško-slavonske (Udruga OSI Požega) i Karla Janković, volonterka u Arki, studentica ekonomije. Urednica emisije je Tanja Maleš.  

/ hkr

Snimku emisije Argumenti reemitira 8 regionalnih televizija – VTV, Z1, TV Jadran, Plava TV, Trend TV, STV, SBTV i RTV Herceg Bosna.

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija, te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video stream na Facebook HKR-a i video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja