Budi dio naše mreže

ČETVRTAK 8:10 Hrvatska zadnjih godina bilježi enorman porast potrošnje ilegalnih droga; tko je sve zakazao u sustavu?

Analiza otpadnih voda u Hrvatskoj koju od 2009. godine provodi Institut Ruđer Bošković pokazala je enorman porast potrošnje ilegalnih droga od 2015. do 2020. godine u našoj zemlji. Zagreb je u prošloj godini izbio na prvo mjesto u Europi po potrošnji amfetamina (kristal, speed) i kanabisa (hašiš, marihuana) po glavi stanovnika. Potrošnja kokaina koji je i glavni izvor financiranja organiziranog kriminala, u posljednjih pet godina porasla je za vrtoglavih 500 posto. Što se to događa u Hrvatskoj, tko je zakazao ili u sustavu ne radi dovoljno dobro; što se radi na prevenciji ovisnosti, kakav je odgovor represivnog i pravosudnog aparata na taj gorući problem tim više što su velikim djelom konzumenti upravo mlade i maloljetne osobe. Na ta i druga pitanja u Argumentima će odgovarati prof. dr. Slavko Sakoman koji je cijeli svoj profesionalni vijek posvetio liječenju ovisnika i borbi protiv droga, dr. Mirjana Orban, voditeljica Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti s NZJZ „Dr. Andrija Štampar” te Dražen Rastović, voditelj Službe kriminaliteta droga PNUSKOK-a.

/ hkr

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija, te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video stream na Facebook HKR-a i video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Video snimka emisije emitira se u programu šest televizija: Z1 (Zagreb), VTV (Varaždin), Plava televizija, Slavonskobrodska televizija, RTV Herceg Bosne i TV Jadran.

Ključne riječi:
Argumenti droge
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja