Budi dio naše mreže

ČETVRTAK 14:15 Gostuje fra Stjepan Brčina

U emisiji "Medijski putokaz" u četvrtak, 25. lipnja, gostuje fra Stjepan Brčina, franjevac konventualac, aktivan na društvenim mrežama. Fra Stjepan Brčina koji vodi evangelizacijsku skupinu „Maksimilijan Kolbe” i okuplja mlade na Duhovno-duhovitim večerima u crkvi sv. Antuna Padovanskog na zagrebačkom Svetom Duhu. U emisiji fra Stjepan govori o novoj evangelizaciji putem društvenih mreža.

/ hkr

Fra Stjepan Brčina rođen je 1981. godine u Drijenči u Vrhbosanskoj nadbiskupiji. Najmlađi je od devetero djece. Nakon završetka srednje škole i odsluženja vojnog roka 2003. godine došao je živjeti u Hrvatsku, u Pulu. Ondje je zajedno s mladima osnovao školu nove evangelizacije.

Prve redovničke zavjete položio je 7. rujna 2008. godine. Poslije novicijata studirao je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, gdje je završio dvije godine filozofije. Nakon toga je poslan u Rim na završetak studija. Doživotne zavjete položio je na blagdan sv. Franje Asiškoga, 4. listopada 2011. godine. Potom se na postdiplomskom studiju u Rimu školovao za odgojitelja.

U Rimu je zajedno s drugim studentima osnovao evangelizacijsku zajednicu Franjevačka budilica, koja je nastala baš na poticaj papinih riječi, za redovnike da iziđu i svjedoče na ulice. 2015. godine papa Franjo zaredio ga je u Bazilici Svetog Petra u Vatikanu.

Fra Stjepan pokrenuo je uličnu evangelizaciju u Hrvatskoj. Donosi Isusa na periferije društva. Danas mlade kroz cijeli grad Zagreb želi povezati zavjetnim hodom svetom Antunu koji je ove godine održan drugi put.

Emisiju “Medijski putokaz” vodi i uređuje dr. sc. Marija Pandžić, a emitira se svakog četvrtka u 14:15 sati. Kroz emisiju slušatelji imaju priliku upoznati medije, kako se njima koristiti te kako prepoznati medijske manipulacije i manipulacije medijima.

Fra Stjepan Brčina

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja