Budi dio naše mreže

UTORAK 11:15 Fra Stjepan Brčina najavljuje "Antunovski hod mladih"

Glavni organizator "Antunovskog hoda mladih" fra Stjepan Brčina u programu HKR-a najavljuje događaj ulične evangelizacije mladih koji će se održati 10. lipnja ove godine.

/ mp

Centar za duhovna zvanja OFMConv. koji vodi fra Stjepan Brčina, Župa sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu, i Župa sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima te Evangelizacijska zajednica “Sveti Duh” i ove godine organiziraju “Antunovski hod mladih” uoči spomendana sv. Antuna Padovanskog, i to jubilarni – peti! Hod će se održati u subotu, 10. lipnja od svetišta sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima do istoimene bazilike na Svetom Duhu.

U ovih nekoliko godina Antunovski hod mladih prerastao je iz gradskog u nacionalni hod. Pohode ga tisuće mladih vjernika iz cijele Hrvatske i šire kako bi sudjelovali u tom zajedništvu i svjedočili svoju vjeru ulicama Zagreba. Ovaj šesnaest kilometara dug hod redovito prate radosna pjesma, ples i molitva, a jubilarni peti “Antunovski hod mladih” obilježit će novost – križ koji će hodočasnici nositi i pratiti gradom u kojem će biti ugrađene relikvije sv. Antuna.

 

Ključne riječi:
fra Stjepan Brčina
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja