Budi dio naše mreže

ČETVRTAK 14:15 Gostuje dugogodišnji novinar i znanstvenik dr. sc. Zdravko Kedžo

U emisiji "Medijski putokaz" gostuje novinar i znanstvenik dr. sc. Zdravko Kedžo u četvrtak, 9. travnja. S dr. sc. Kedžom razgovaramo o odgovornosti novinara u doba pandemije koronavirusa.

/ hkr

Zdravko Kedžo diplomirao je 1981. godine na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, gdje je završio i poslijediplomski studij iz međunarodnih odnosa. Doktorirao je informacijske znanosti i komunikologiju 2015. na Sveučilištu J. J. Strossmayer u Osijeku.

Karijeru je započeo 1982. godine kao novinar i urednik u Informativnom centru u Šibeniku, gdje je obnašao i ravnateljsku dužnost. Od 1994. u Poglavarstvu grada Šibenika radi kao pročelnik za informiranje, kulturu i obrazovanje odakle 1998. odlazi u Ministarstvo obrane. Nakon diplomatske službe u Skopju, gdje je kao zamjenik veleposlanika RH proveo tri godine, 2003. počinje raditi kao predavač, prvo na Hrvatskim studijima, a potom i na Sveučilištu u Dubrovniku i Veleučilištu VERN, gdje je zaposlen od 2010. godine. Predaje i na Edwardu Bernaysu – Visokoj školi za komunikacijski menadžment.

Od 2007. do 2012. godine u Agenciji za elektroničke medije obavlja dužnosti člana i predsjednika Vijeća te ravnatelja Agencije. Početkom godine izabran je za predsjednika Programskog vijeća Hrvatske radiotelevizije.

Emisiju “Medijski putokaz” vodi i uređuje dr. sc. Marija Pandžić, a emitira se svakog četvrtka u 14:15 sati. Kroz emisiju slušatelji imaju priliku upoznati medije, kako se njima koristiti te kako prepoznati medijske manipulacije i manipulacije medijima.

Ključne riječi:
Marija Pandžić Zdravko Kedžo
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja