Budi dio naše mreže

ČETVRTAK 8:10 Marija – učiteljica i uzor vjere

Nakon pedeset godina Dikasterij za nauk vjere objavio je nove norme za razlučivanje ukazanja i drugih nadnaravnih fenomena koje uređuju suradnju nadležnog biskupa i Dikasterija i čine je transparentnijom. Zašto je bitno da Crkva o tome jasno kaže svoj stav? Kako njegovati ispravnu pobožnost? Postoji li napast da molitvu pretvorimo u „trgovanje“? Idu li teologija kao znanost i pučka pobožnost zajedno? Je li za vjeru dovoljan samo dobar osjećaj? Kako je biti „župnik“ najveće marijanske „župe“ u Hrvatskoj? O tome govorimo u emisiji "Argumenti" u četvrtak, 3. listopada u 08:10. Naši su gosti: izv. prof. dr. sc. Daniel Patafta, s Katedre crkvene povijesti Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, p. Stjepan Fridl, glavni urednik Radio Marije Hrvatska i Snježana Gregurović, hodočasnica iz Velike Gorice. Urednica emisije je Dalija Mock.

/ hkr

Sedmu sezonu „Argumenata“ uređivat će već poznata imena katoličkog novinarstva: Tanja Maleš, Dalija Mock, Katarina Varenica, Branimir Gubić i Ivica Zadro, uz pojačanje novinara i urednika u Glasu Koncila Marina Ercega.

Urednici „Argumenata“ će svaki tjedan od utorka do četvrtka u 8:10 otvarati različite teme s kompetentnim gostima koji imaju znanja i iskustva, ispravno tumače nauk Katoličke Crkve, donose odluke i te svoje odluke znaju argumentirati.

Osim što će slušatelji gostima moći slati pitanja i komentare putem SMS-a, emisija će se, kao i dosad, putem videostreama uživo emitirati na Facebook stranici Hrvatskog katoličkog radija koja ima više od 92 tisuće pratitelja. Snimke emisije reemitirat će 8 regionalnih televizija: VTV, Z1, TV Jadran, Plava TV, Trend TV, STV, SBTV i RTV Herceg Bosna.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja