Budi dio naše mreže

ČETVRTAK 8:10 Plodovi molitve za život

Već deset godina u Hrvatskoj se moli za život u inicijativi "40 dana za život". Korizmene i jesenske kampanja molitve pred bolnicama donijele su brojne plodove. Najznačajniji je znanih 160 spašenih života, ali i više od toga. Liječe se rane pobačaja kod majki i očeva, pomaže se trudnicama, mlade se poučava o čistoći. Kako je Bog rasporedio nositelje inicijative po Hrvatskoj dok još nisu znali jedni za druge? Kako je od prvih koraka nastala danas desetgodišnja udruga "Hrvatska za život"? Zašto im se pridružuju nove generacije? Jesu li uspjeli ostvariti utjecaj na društvenu svijest? Ima li situacija u kojima su „protivnici“ kampanje postali zagovaratelji, podupiratelji? O tome u "Argumentima" u četvrtak, 19. rujna u 08:10 govore: Petra Milković, dopredsjednica udruge „Hrvatska za život“ i mlada učenica i moliteljica Ema Posavčević. Urednica emisije je Tanja Maleš.

/ hkr

Sedmu sezonu „Argumenata“ uređivat će već poznata imena katoličkog novinarstva: Tanja Maleš, Dalija Mock, Katarina Varenica, Branimir Gubić i Ivica Zadro, uz pojačanje novinara i urednika u Glasu Koncila Marina Ercega.

Urednici „Argumenata“ će svaki tjedan od utorka do četvrtka u 8:10 otvarati različite teme s kompetentnim gostima koji imaju znanja i iskustva, ispravno tumače nauk Katoličke Crkve, donose odluke i te svoje odluke znaju argumentirati.

Osim što će slušatelji gostima moći slati pitanja i komentare putem SMS-a, emisija će se, kao i dosad, putem videostreama uživo emitirati na Facebook stranici Hrvatskog katoličkog radija koja ima više od 92 tisuće pratitelja. Snimke emisije reemitirat će 8 regionalnih televizija: VTV, Z1, TV Jadran, Plava TV, Trend TV, STV, SBTV i RTV Herceg Bosna.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja