Budi dio naše mreže

Željka Ogresta: Temeljno je da čovjek nosi križ u srcu

'Zašto vjerujem' (petkom u 16.15) ugošćuje osobe iz raznih profesija koje svjedoče svoju živu vjeru u Isusa Krista. Pitanja katkada nisu očekivana (Što Gospodin radi dok mi planiramo?) i nastoji se razgovor obilježiti onim najljepšim - spontanošću. Emitira se od 2004. i svoju je vjeru kroz emisiju posvjedočilo oko 500 sugovornika..

/ anh

„Ja sam od onih ljudi, znate, nisam se bojala govoriti da sam vjernik kad baš to nije bilo popularno – naravno kad bi me netko pitao – a isto tako nisam baš htjela ni biti nametljiva kad je pod navodnicima to postalo popularno“, ističe za HKM vro prepoznatljivo televizijsko lice i još više radijski glas Željka Ogresta, naša kolegica novinarka i urednica.

Prisjetila se i svog boravka u Rimu prije 14 godina kada je imala priliku sresti sv. Ivana Pavla II, a upravo se trebalo roditi njihovo treće dijete. Pod dojmom Vječnoga grada sjeli su na ručak kad ih je nazvala susjeda iz Zagreba, sva uplašena, jer im je netko provalio u kuću. Jako su se uplašili, jer tek su je bili izgradili pa su se počeli pribojavati što su im sve razbili.

U tom trenutku njezin suprug Dubravko Merlić izrekao je jednu antologijsku: „Djeco, pa to su samo stvari!“

„To neću nikada zaboraviti“, priznaje Ogresta. Svi smo se u tom trenutku zbog suprugovih riječi odmah smirili i na koncu je ispalo da nije bilo ništa strašno. Ali ta Merlićeva reakcija, to je ono bitno što treba reći. Ima previše stvari oko nas, jer kad čovjek nosi i križ oko vrata – bila je vrlo jasna – ako ga samo nosi, onda je i dalje stvar, jer križ se mora nositi u srcu.

Ključne riječi:
Željka Ogresta
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja