Budi dio naše mreže

UTORAK 8:10 Moždani udar - pogubne posljedice zanemarivanja simptoma

Moždani udar je u Hrvatskoj drugi uzrok smrtnosti s više od 6000 umrlih svake godine, a od toga je otprilike 60% žena. Stoga se i četvrtu godinu zaredom u organizaciji Hrvatskoga liječničkog zbora i Hrvatskoga neurološkog društva provodi edukativna javnozdravstvena akcija „Dan crvenih haljina” kojoj je cilj podizanje svijesti javnosti o specifičnostima moždanog udara u žena i skretanje pažnje na pogubne posljedice zanemarivanja simptoma i potrebu promjene načina života. Moždani udar tema je i emisije Argumenti. Gošće su neurologinje prof. dr. sc. Arijana Lovrenčić-Huzjan i prof. dr. sc. Marina Roje Bedeković iz Klinike za neurologiju KBC-a Sestre milosrdnice, logopetkinja Dinah Vodanović iz Zavoda za intenzivnu neurologiju i cerebrovaskularne bolesti Klinike za neurologiju KBC-a Zagreb te splitska radijska urednica Kornelija Livaja koja je doživjela teški moždani udar. Urednica emisije je Diana Tikvić.

/ hkr

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija, te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video stream na Facebook HKR-a i video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Video snimka emisije emitira se u programu šest televizija: Z1 (Zagreb), VTV (Varaždin), Plava televizija, Slavonskobrodska televizija, RTV Herceg Bosne i TV Jadran.

Ključne riječi:
moždani udar
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja