Budi dio naše mreže

UTORAK 21:00 Radost ljubavi u obitelji

U utorak 29. ožujka u sklopu emisije »Radost ljubavi u obitelji« započinje novi ciklus tijekom kojega će se, uz pomoć predstavnika laičkih društava, pokreta i zajednica, obrađivati pripremne kateheze za Deseti svjetski susret obitelji kojim krajem lipnja ove godine završava Godina obitelji Amoris laetitia.

/ md

Sadržaji prve kateheze u kojoj se razlaže kako obiteljska ljubav predstavlja poziv i put svetosti potka je emisije u kojoj gostuju utemeljitelj pokreta Kursiljo u Hrvatskoj vlč. Andrije Vrane te supruzi Mirko Karačić i Edvina Maras Karačić, članovi pokreta i roditelji osmero djece.

Bit će govora o razlikovanju pojmova »poziv« i »zvanje«, davanju imena i usamljenosti čovjeka kad ostane zaboravljen, kao i o tome da nas Bog zove imenom i želi s nama uspostaviti prisan odnos ljubavi.

Posebno će se naglasiti da po sakramentu ženidbe supruzi odgovaraju na Božji poziv sadržan u tome da se ljube kako Isus ljubi, ali i da suočavajući se krhkošću i slabostima drugoga to nije moguće ostvariti bez Kristove milosti.

Urednik i voditelj: Petar-Krešimir Hodžić, voditelj Ureda HBK za život i obitelj

vlč. Andrija Vrane i obitelj Karačić

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja