Budi dio naše mreže

SVAKODNEVNO 6:55 Klasik dana

"Klasik dana", koji slušatelji HKR-a slušaju svako jutro od 6:55, dobio je svoje novo ruho! Uređuje ga mladi hrvatski dirigent mo. Davor Kelić, slušateljima poznat i kao urednik emisije "Klasični vrt". Klasik dana pripada u emisije male forme i namijenjena je širokom broju slušatelja. Ona svakodnevno preko najljepših i najpopularnijih djela klasične glazbe pokušava približiti ljepotu glazbe slušateljima koji nisu ciljano odlučili pritisnuti "play“ na svojim audio uređajima. Možda i nismo svjesni u kolikoj mjeri je klasična glazba zastupljena u danu prosječnog čovjeka, od zvukova raznih aplikacija do filmske glazbe. Klasik dana uz kratku najavu i pojašnjenje djela pokušava doprijeti do širokog broja slušatelja kako bi zbog ovih nekoliko minuta ljepše započeli dan.

/ hkr

U velikom broju postojećih žanrova glazbe, koji se kombiniraju na različite načine, klasična glazba može na najizravniji način utjecati na blagostanje, zdravlje i stanje svijesti čovjeka.

Urednik emisije je Davor Kelić, diplomirani dirigent, zaposlenik Gradskog kazališta Komedija koji je surađivao s gotovo svim Hrvatskim orkestrima nada se da će kroz ovu kratku emisiju što većem broju ljudi bar na kratko ozariti lica predivnim melodijama.

U Klasiku dana ćemo kroz najljepše primjerke prvenstveno klasične glazbe slušateljima približiti njenu moć. Djela koja prodiru izravno u nas, koja svojom ljepotom mijenjaju naše raspoloženje i koja nas harmoniziraju i to svakodnevno! Na nekoliko minuta.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja