Budi dio naše mreže

SVAKODNEVNO 10:15 Poetsko-glazbeni serijal "Marijanski stihovi"

Tijekom mjeseca svibnja, koji je posebno posvećen čašćenju Bl. Djevice Marije, u našem programu svakoga dana slušajte poetsko-glazbeni serijal „Marijanski stihovi”. I ovoga puta s nama su hrvatski pjesnici i glazbenici koji su nadahnuti ljepotom i veličinom Marijine duše, Djevici posvetili neke od svojih najljepših stihova.

/ mb

Izabrani pjesnici u poetsko-glazbenom serijalu ponekada se Djevici Mariji utječu u nevoljama i mole za pomoć, ponekada pjevaju o događajima koji su obilježili Marijin život, a nekada pjesmom slave Njezinu ljepotu i veličinu. Hoćemo li u njihovim stihovima prepoznati svoje molitve i doživljaje ove Žene nad ženama, Posrednice, Zagovornice i Suotkupiteljice ili jednostavno Majke i Kraljice saznajte u serijalu “Marijanski stihovi”.

Neki od izabranih pjesnika su: Dragutin Domjanić, Ivan Evanđelist Šarić, Rajmund Kupareo, Tin Ujević, Ana Zorka Kojaković, Anka Petričević, Ivan Golub, Vladimir Nazor, Vinko Kos, Ton Smerdel, Serafin Mičić i drugi. Neka nas njihovi marijanski stihovi još više približe onoj koja je Isusa najviše ljubila i najodanije ga slijedila. Slušajte nas svakoga dana u 10 sati i 15 minuta. Emisiju je uredila Mislava Bišćan.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja