Budi dio naše mreže

SUBOTA 18:00 Svjedočanstva svećenika, redovnika i redovnica

Emisija „Od Krista pozvani“ donosi svjedočanstva svećenika, redovnika i redovnica o njihovom otkrivanju i življenju poziva. Gosti u programu HKR-a svake subote u 18:00 sati otkrivaju kako su prepoznali Božji poziv, s kojim su se izazovima, poteškoćama i radostima nosili na putu do ostvarenja zvanja, što im znači njihovo poslanje, te na koje sve načine odgovaraju na Papin poziv da budu „sol zemlje i svjetlo svijeta“ u sredini gdje žive.

/ hkr

Emisija je jedan od plodova Svećeničke godine koju je proglasio papa Benedikt XVI. 2009. kako bi se svratila pozornost na ljepotu i važnost svećeničkog poziva. U 13 godina emitiranja u emisiji su se mogla čuti brojna svjedočanstva svećenika, redovnika i redovnica koji svoj poziv žive u skrovitosti, samozatajno i vjerno, predani Bogu i ljudima. I dok ih svjetovni reflektori gledaju samo kroz pogreške pojedinac, emisija ima za cilj skrenuti pozornost na vjerne radnike na Njivi Gospodnjoj.

S pokretanjem portala Hrvatske katoličke mreže (www.hkm.hr) emisija je dobila i svoju vizualnu inačicu u riječi i slici, u kojoj se može vidjeti žar za Kristom i kroz brojne fotografije koje gosti nesebično ustupaju. Svjedočeći o tome kako se Gospodin proslavlja u njihovim životima pomažu onima koji ih slušaju da rastu u vjeri. Emisiju uređuje i vodi Svjetlana Đuran, diplomirani filozof i religiolog, kojoj je za vjerodostojan prikaz života i djelovanja Bogu posvećenih osoba Hrvatska konferencija viših redovničkih poglavara i Hrvatska unija viših redovničkih poglavarica dodijelila nagradu ‘Posvećeni život’.

Propuštene emisije poslušajte ovdje:

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja