Budi dio naše mreže

SUBOTA 11:10 Gostuje Srećko Barešić Nikić

U posljednjoj u nizu emisija "Živa veza" prije ljetne stanke u subotu, 2. srpnja, gostuje Srećko Barešić Nikić.

/ hkr

Srećko Barešić Nikić rođen je 1961. u Žepču BiH u hrvatskoj katoličkoj obitelji s četvero djece. U Zenici je završio osnovnu i srednju naobrazbu te započeo studij ekonomskih znanosti. Istaknuvši se u nogometom sportu, napušta studij te se posvećuje profesionalnoj karijeri do 1984. godine, a potom zapošljava u izvozno-uvoznoj tvrtki u Zenici i osniva obitelj. Početkom Domovinskog rata zajedno s ocem i bratom pristupa postrojbi HVO-a u Brigadi Jure Francetić. Padom HVO-a u Zenici dobiva radnu obvezu te se ponovno aktivira na carinsko izvoznim poslovima i pomaže u protoku humanitarne pomoći na teritorij grada.

S crkvom Sv. Josipa u Zenici organizira distribuciju Caritasove humanitarne pomoći hrvatskom i bošnjačkom pučanstvu. Godine 1994. sudjeluje u obnovi hrvatskog društva Napredak i osnivanju istoimenog nogometnog tima. Nakon završetka rata, zbog teške političke i gospodarske situacije, odlazi s obitelji u Njemačku, ponovno se posvećuje nogometu i završava trenersku školu. Godine 1998. dobio je ponudu iz Melbournea da trenira nogometni klub Croatia Melbourne. Usporedo s trenerskim poslom završava školu za poslove s nekretninama.

Pokrenuvši vlastitu tvrtku za trgovanje nekretninama ostaje u poslu sljedećih 20 godina, a u posljednje vrijeme počinje raditi i savjetničke poslove iz područja zapošljavanja. Član je Domovinskog pokreta Australija i povjerenik stranke za inozemstvo. Nositelj je više priznanja i nagrada na polju športa i biznisa.

Emisiju uređuje i vodi Tuga Tarle.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja