Budi dio naše mreže

SRIJEDA 8:10 TRŽIŠTE NEKRETNINA Kako prosječna hrvatska obitelj može doći do stana?

Cijene stambenih kvadrata 'odletjele su u nebo', posebice u Zagrebu te u Istri i Dalmaciji. Unatoč krizi i inflaciji, promet nekretninama porastao je za 30 posto, a više od polovice njih kupljeno je gotovinom. Tko to kupuje nekretnine u gotovini, skriva li se iza takvih kupoprodaja i pranje novca prije uvođenja eura; kako prosječna obitelj i mladi mogu doći do stambenih kvadrata uz tako visoke cijene kvadrata i jesu li nam stranci pokupovali obalu? Imamo li mi uopće stambenu poliku te kako napuhane cijene nekretnina mogu ugroziti gospodarstvo? Na ta i druga pitanja u Argumentima će pokušati odgovoriti prof. dr. sc. Luka Brkić sa Sveučilišta Libertas, državni tajnik u Ministarstvu graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine Željko Uhlir te direktorica agencije za promet nekretninama Opereta Jelena Kravoščanec Todorović.

/ ddo

Nakon regionalne televizije VTV koja iz Varaždina signalom pokriva sjeverozapadnu Hrvatsku, RTV Herceg Bosne koja iz Mostara emitira program na hrvatskom jeziku za područje Bosne i Hercegovine te Slavonsko-brodske televizije SBTV koja pokriva područje istočne i dio sjeverozapadne Hrvatske, emisiju HKR-a Argumenti reemitira i Z1 televizija s lokalnom koncesijom na području šire zagrebačke regije, Plava televizija koja u digitalnoj regiji D2 obuhvaća dio Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičku-podravsku, Požeško-slavonsku i dio Brodsko-posavske županije, TV Jadran koja se emitira na području digitalne regije D8, a koja uključuje šire područje Splitsko-dalmatinske županije te dio Dubrovačko-neretvanske županije, a od ove jeseni i tri nove televizije: STV (Televizija Slavonije i Baranje) koja se se može pratiti na cijelom području digitalne regije D1 koji obuhvaća dio Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i dio Brodsko-posavske županije, TV Nova, regionalna TV postaja koja svojim signalom na 23. DVB-T2 kanalu s Učke pokriva Istru i Primorsko-goransku županiju te kvarnerske otoke i Trend TV koja pokriva područje grada Zagreba, Samobora, Zaprešića i Velike Gorice.

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video prijenos na Facebooku HKR-a te video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja