Budi dio naše mreže

SRIJEDA 8:10 Poremećaji u govoru

Istraživanja pokazuju konstantan porast učestalosti jezično-govornih poremećaja kod djece (gotovo trećina djece predškolske dobi ima neki artikulacijski poremećaj), što se povezuje s promjenom sociokulturnih stilova života, porastom opće osviještenosti roditelja i stručnjaka koji sudjeluju u djetetovom razvoju, češćim otkrivanjem poremećaja i sl. Ususret međunarodnom danu svjesnosti o mucanju koji se obilježava 22. ovog mjeseca, u Argumentima HKR-a pitamo: Kako i kada otkriti ima li dijete poremećaj u govoru? Možemo li poremećaje prevenirati? Kome se obratiti za pomoć? Čime se bave logopedi? Imamo li ih dovoljno u Hrvatskoj? Na ova i druga pitanja tražimo odgovore u srijedu 20. listopada u 8:10. Gosti: Darija Hercigonja Salamoni, voditeljica Centra za ranu rehabilitaciju i podršku u zajednici (SUVAG) i mag. logopedije, Gordana Ivančić, učiteljica razredne nastave i Vlatka Bakran Burić.

/ bg

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija, te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video stream na Facebook HKR-a i video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Video snimka emisije emitira se u programu šest televizija: Z1 (Zagreb), VTV (Varaždin), Plava televizija, Slavonskobrodska televizija, RTV Herceg Bosne i TV Jadran.

Ključne riječi:
MUCANJE POREMEĆAJI U GOVORU
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja