Budi dio naše mreže

SRIJEDA 20:00 Put Križa sa slugom Božjim biskupom Antunom Mahnićem

Audio izdanje molitvenika za pobožnost Križnog puta naslovljenog "Put Križa sa slugom Božjim biskupom Antunom Mahnićem", a koji je priredila Postulatura sluge Božjega biskupa Antuna Mahnića, premijerno će se moći poslušati i moliti u programu Hrvatskoga katoličkog radija u srijedu, 8. travnja, u 20 sati. Glazbu potpisuje autor Slavko Nedić, a tekst čitaju Tanja Maleš i Branimir Gubić.

/ hkr

U prigodi obilježavanja 100. obljetnice rođenja za nebo sluge Božjega biskupa Antuna Mahnića koja se pod visokim pokroviteljstvom Hrvatske biskupske konferencije slavi ove godine se u Krčkoj biskupiji, Postulatura sluge Božjega biskupa Antuna Mahnića predstavila je molitvenik za pobožnost Križnog puta koji nosi naslov “Put Križa sa slugom Božjim biskupom Antunom Mahnićem”.

“Put Križa” predstavljen je u Krku na Pepelnicu, 26. veljače,  a predstavili su ga generalni vikar mons. Franjo Velčić i postulator vlč. Saša Ilijić.

Mons. Velčić istaknuo je kako se radi o jedinstvenom izdanju koje u cijelosti možemo nazvati ‘krčkim’. Naime, uz svaku postaju Put Križa donosi molitve, citate i misli sluge Božjega te razmatranja i molitve četrnaestorice krčkih svećenika. Tome da cjelokupni projekt bude uistinu domaći doprinijelo je i 14 ilustracija postaja Križnog puta iz pera isusovca i amaterskog slikara o. Aleksandra Barbalića (1920.-1982.) rodom iz Beloga na otoku Cresu.

Mons. Velčić pozvao je okupljene vjernike da ovu molitvu Križnog puta učine svojom vlastitom te za njome posegnu i mole je ne samo u crkvi nego u i svojim obiteljima, svojim domovima. „Bit će to prilika da još bolje upoznamo biskupa Mahnića kao čovjeka vjere i molitve te po njegovom nadahnuću ovu korizmu učinimo korizmom većeg svjetla vjere.“

U uvodnom obraćanju Postulator je naglasio kako su o Mahniću pisane monografije, knjige, znanstveni radovi, te istaknuo: „Prvi put imamo priliku moliti sa slugom Božjim. To je najveća vrijednost ovo knjižice uz 100. obljetnicu njegova rođenja za nebo, jer sve pothvate koje sluga Božji čini, prvo ih promatra i razmišlja kroz osobnu molitvu. Zahvalan sam svećenicima Krčke biskupije koji su se spremano odazvali sudjelovati u ovome projektu te sastavili četrnaest meditacija za svaku postaju“. Naime, četrnaestorica svećenika Krčke biskupije sastavili su meditacije za postaje Križnog puta. Za svaku su postaju korišteni isječci iz pera sluge Božjega.

Nakladnik izdanja je: Biskupija Krk – Postulatura sluge Božjega biskupa Antuna Mahnića. Za nakladnika: Saša Ilijić, postulator i priređivač. Meditacije sastavili svećenici: Anton Budinić, Boris Dabo, Ivan Debelić, Diego Deklić, Marin Hendrih, Saša Ilijić, Kristijan Krajnović, Renato Kučić, Saša Malović, Franko Markulić, Luka Paljević, Kristijan Perović, Anton Zec, Robert Zubović, Mate Žic. Na projektu su sudjelovali i: lektorica Marina Čubrić, prof., Vesna Rožman, grafički dizajner i p. Valentin Miklobušec, D.I. Knjižica je tiskana u tiskari Josip Turčinović u Pazin.

Postaja je strukturirana tako da donosi molitvu i misao iz pera sluge Božjega, zatim meditaciju na postaju koje su sastavili krčki svećenici te molitvenu nakanu.

Audio izdanje koje će se premijerno moći poslušati i moliti u programu Hrvatskoga katoličkog radija priredila je Postulatura sluge Božjega. Glazbu potpisuje autor Slavko Nedić, a tekst čitaju Tanja Maleš i Branimir Gubić.

Više informacija na možete pronaći na mrežnoj stranici Postulature.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja