Budi dio naše mreže

SRIJEDA 20:00 Gostuje dr. Adriana Maria Camino Varela

U emisiji "Živa veza" u srijedu u 20 sati gostuje dr. Adriana Maria Camino Varela.

/ hkr

Dr. Adriana Maria Camino Varela, specijalist dermatovenerolog, subspecijalist za kožne i spolne bolesti u Poliklinici MarinMed Argentinka je hrvatskog podrijetla.

Godine 1993. godine diplomirala je medicinu na privatnom medicinskom sveučilištu pri Isusovačkom katoličkom sveučilištu u Buenos Airesu, Argentina. U Hrvatsku  je došla 1996 god. s mužem i s dvoje djece. Od djetinjstva je sanjala o tome da služi Domovini  i narodu svojih predaka. Zbog  toga je i odabrala zvanje koje će tome najbolje poslužiti – liječnički poziv.

Preseljenjem u Hrvatsku, dr. Varela započinje svoj rad u Općoj bolnici Dubrovnik kao sekundarac na transfuziji do 2000. godine kada prelazi na Odjel dermatologije. 2001. godine počinje specijalizaciju dermatovenerologije na KBC-u  Šalata u Zagrebu. Od 2009. bila je šef, a od 2013. voditelj dermatovenerološke službe pri Općoj bolnici u Dubrovniku. Dr. Varela je predani medicinski djelatnik koji se redovito dodatno educira na brojnim tečajevima i simpozijima. Aktivna je sudionica „Lige protiv raka„ Dubrovačko-neretvanske županije, u čijem aranžmanu redovito radi preglede madeža i drugih tvorbi kože i to u Dubrovniku, Mljetu, Pelješcu, Korčuli i Lastovu. Danas živi s brojnom obitelji u Dubrovniku, a njezin san da svojim znanjem i iskustvom doprinesu boljitku Hrvatske postao je stvarnost.

“Živa veza” je emisija o iseljeništvu, hrvatskoj zajednici u tuđini i inozemnoj pastvi u kojoj se obrađuju i objavljuju ostvrti i prilozi o Hrvatima izvan domovine i povratnicima. Urednica je prof. Tuga Tarle, hrvatska diplomatkinja, promotorica hrvatske kulture, osnivačica i prva voditeljica humanitarne udruge Zaklada DORA te književnica.

Ključne riječi:
Adriana Maria Camino Varela
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja