Budi dio naše mreže

SRIJEDA 20:00 Gosti: Patricia Avila Kuljiš i Ivan Hrstić

Druga emisija u novom ciklusu "Žive veze" ugostit će dvoje mladih ljudi: Bolivijku hrvatskih korijena, arhitekticu Patriciu Avilu Kuljiš i znanstvenika Ivana Hrstića.

/ hkr

Patricia Avila Kuljiš

Patricia Avila Kuljiš rođena je u La Pazu, u Boliviji, po struci arhitektica, a po afinitetima ljubiteljica dizajna, umjetnosti, povijesti, filozofije, prirode, dobre kuhinje i mira, te iznad svega domovine svojih predaka po majčinoj strani.

U emisiji će sudjelovati telefonom kako bismo saznali iz prve ruke kako žive Hrvati u Boliviji, što osjećaju prema domovini predaka i što čuvaju u uspomenama i praksi od starih navika, jezika i običaja.

Dr. sc. Ivan Hrstić je rođen u Makarskoj, zaposlen na  Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar kao poslijedoktorand i znanstveni suradnik. Stručno se usavršavao na University of Adelaide i Central European Universitiy u Budimpešti.

Ivan Hrstić

Član je Društva za hrvatsku povjesnicu. Sudionik je brojnih znanstveno stručnih skupova i međunarodnih konferencija na iseljeničke teme, sudionik i suradnik znanstvenih radionica te izvođač kolegija Ekonomska misao 19. i 20. st. na diplomskom studiju povijesti na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u 2016/17. godini. Član je Savjeta za mlade pri Vladi RH. Autor je knjige Vrijeme promjena  i suurednik zbornika radova Hrvatsko iseljeništvo i domovina: razvojne perspektive, u izdanju Instituta Ivo Pilar kao i brojnih poglavlja u knjigama, izvornih znanstvenih radova, izvješća i prikaza. Posebno se bavio hrvatskim iseljeništvom u Australiji.

Emisija “Živa veza” govori o iseljeništvu, hrvatskoj zajednici u tuđini i inozemnoj pastvi u kojoj se obrađuju i objavljuju osvrti i prilozi o Hrvatima izvan domovine i povratnicima.

Urednica emisije je prof. Tuga Tarle,  hrvatska diplomatkinja, promotorica hrvatske kulture, osnivačica i prva voditeljica humanitarne udruge Zaklada DORA te književnica.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja