Budi dio naše mreže

SRIJEDA 20:00 Gosti: Boris Jakovac i Mijo Marić

Prva emisija "Žive veze" u srijedu u 20 sati u novom ciklusu posvećenom iseljeničkim temama predstavlja višegodišnjeg voditelja na hrvatskom radio satu 3ZZZ u Melbourneu Borisa Jakovca koji će približiti događanja i život u hrvatskoj zajednici u Australiji i ulogu koju hrvatski mediji u ovoj dalekoj zemlji imaju u očuvanju jezika, kulture, običaja i veze s domovinom.

/ hkr

Mijo Marić

U drugom dijelu emisije ravnatelj Hrvatske matice iseljnika Mijo Marić govorit će o svom prvom posjetu Hrvatima u SAD-u povodom proslave 125. obljetnice djelovanja najbrojnije i jedne od najstarijih hrvatskih udruga u svijetu, Hrvatske bratske zajednice sa sjedištem u Pittsburghu.

Emisija “Živa veza” govori o iseljeništvu, hrvatskoj zajednici u tuđini i inozemnoj pastvi u kojoj se obrađuju i objavljuju osvrti i prilozi o Hrvatima izvan domovine i povratnicima.

Urednica emisije je prof. Tuga Tarle,  hrvatska diplomatkinja, promotorica hrvatske kulture, osnivačica i prva voditeljica humanitarne udruge Zaklada DORA te književnica.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja