Budi dio naše mreže

SRIJEDA 20:00 Gost emisije: Don Markušić - odvjetnik i povratnik u Republiku Hrvatsku

U emisiji "Živa veza" u srijedu gostuje odvjetnik i povratnik u Republiku Hrvatsku Don Markušić.

/ hkr

Don Markušić je u punom smislu riječi povratnik u Hrvatsku. Rođen je u Zagrebu, a s roditeljima kao jednogodišnjak seli u Australiju. Hrvatska je njegov životni izbor te joj se vratio poslije Domovinskog rata. Danas je Don predsjednik ACAP-a (Association of Croatian American Professionals) u Zagrebu, australski je i britanski odvjetnik i jedini pravnik iz općega prava koji je primljen u Hrvatsku odvjetničku komoru. Njegova pravna praksa obuhvaća sva područja stranih ulaganja, imovinsko pravo, ostavine i trgovačko pravo.

Donedavni je predsjednik Američke gospodarske komore i aktualni potpredsjednik nevladine organizacije Transparency International, u Hrvatskoj. Don Markušić je reformator zakona i pravni pionir koji je bio aktivan član u Hrvatskom parlamentarnom zakonodavnom odboru i vladinim radnim skupinama za izradu zakona, uključujući Zakon o lobiranju, Zakon o strancima i Zakon o faktoringu. On savjetuje vlade Kosova i Makedonije o izradi zakona.

Don Markušić imenovan je u Komisiji za borbu protiv diskriminacije Vlade RH, utemeljitelj je i pravni savjetnik svih glavnih organizacija dijaspore u Hrvatskoj, uključujući HS Kongres i G2 Forum hrvatske dijaspore. Predaje i hrvatskim diplomatima na Diplomatskoj akademiji Ministarstva vanjskih poslova.

Emisija “Živa veza” govori o iseljeništvu, hrvatskoj zajednici u tuđini i inozemnoj pastvi u kojoj se obrađuju i objavljuju osvrti i prilozi o Hrvatima izvan domovine i povratnicima.

Urednica emisije je prof. Tuga Tarle, hrvatska diplomatkinja, promotorica hrvatske kulture, osnivačica i prva voditeljica humanitarne udruge Zaklada DORA te književnica.

Ključne riječi:
Don Markušić
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja