Budi dio naše mreže

PONEDJELJAK Doznajte što vas očekuje u slavljeničkom programu

Hrvatski katolički radio u ponedjeljak, 17. svibnja, slavi 24 godine emitiranja. Budite s nama na naš slavljenički dan budući da smo za taj dan pripremali poseban program. Veselimo se druženju s vama!

/ mp

Program u ponedjeljak, 17. svibnja

Poseban program HKR-a započinje u 6 sati, a vaši domaćini su Branimir Gubić i Jozo Lukić. Potom u 7:30 sati prenosimo misu povodom 24. rođendana HKR-a. Od 11 sati očekuje vas koncert Amorosa uz duhovni nagovor fra Stjepana Brčine.

Od 12:30 do 13 sati slijedi poseban program s djelatnicima Hrvatskog katoličkog radija koji vodi Diana Tikvić. Od 13:05 sati uživajte u koncertu Dominika Lučića s gostima iznenađenja. “Novi valovi dobrote” u 14:20 donose razgovor s HKR-ovom urednicom vjerske redakcije Tanjom Maleš.

Ne propustite nagradnu igru u 15:20 u kojoj darujemo dvije krunice svetog Josipa. U 18 sati poslušajte “Kulturogram” s HKR-ovim dugogodišnjim djelatnikom Domagojem Pejićem, publicistom i posebnim zaljubljenikom u lik i djelo svetog Ivana Pavla II.

Pogled unatrag

Hrvatski katolički radio započeo je s emitiranjem 17. svibnja 1997. godine, kada ga je blagoslovio i u rad pustio kardinal Franjo Kuharić.

Kroz eter našeg radija promiče se dijalog i kršćanske vrijednosti sukladno ciljevima koje je prilikom blagoslova istaknuo blagopokojni kardinal Franjo Kuharić. Tom je prilikom kardinal Kuharić naglasio kako putem HKR-a “Crkva želi s kršćanskog polazišta tumačiti zbivanja i odnose među ljudima da budu pravedni i utemeljeni na istini i poštovanju života i svake ljudske osobe”.

Neprolaznim moralnim načelima Crkva želi svojim radijem pomoći mladima da znaju uočavati opasnosti kojima su izloženi i da znaju birati ono što je dobro, plemenito i istinito. Poslanje je Crkve da naviještanjem Isusa Krista odgaja ljude za kulturu života i civilizaciju ljubavi!

Hrvatski katolički radio, odlukom Hrvatske biskupske konferencije, dio je Hrvatske katoličke mreže na čijem su čelu glavni urednik HKM-a Siniša Kovačić i ravnatelj HKM-a mons. Fabijan Svalina.

Dobar radio za dobre ljude svojim programom želi biti u službi duhovnoga rasta osobe vođen onim etičkim vrednotama u korištenju radija kao moćnog medijskog sredstva, čija svrha i mjerilo trebaju biti dobro ljudske osobe i dobro opće zajednice. Pronoseći putem etera istinu o Bogu i čovjeku, promičući dijalog s pripadnicima drugih vjera i onima koji ne vjeruju, HKR pokazuje da poštuje pluralnost hrvatskoga društva, i otvoren je suočavanju s izazovima i stvarnošću suvremenoga svijeta i čovjeka, koje je Crkva pozvana pratiti, razumijevati i u općeljudskim naravnim načelima podržavati.

Ključne riječi:
Hrvatski katolički radio
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja