Budi dio naše mreže

PONEDJELJAK 8:10 (Ne)vidljiva djeca – žrtve sustava socijalne skrbi?

Smrt dvogodišnje djevojčice iz Nove Gradiške skrenula je pozornost hrvatske javnosti na niz poteškoća u sustavu socijalne skrbi. Zbog njih stradaju najmanji – djeca koja postaju nevidljiva. Njihova nevolja povod je emisiji „Argumenti” u ponedjeljak, 12. travnja u 08:10. Otvaramo pitanja iz iskustva. Je li biološka obitelj zaista jamstvo sreće svakog djeteta? Što je zaista interes djeteta? Kako stvoriti emocionalnu vezu, mir, stabilnost ako je dijete stalno u fazi čekanja i poboljšanja uvjeta u biološkoj obitelji? Postoje li roditelji kojima su djeca „izvor prihoda”, te žive na račun dječjeg doplatka i socijalne pomoći? Mijenja li se sustav pod pritiskom javnosti, medija i građanskih inicijativa umjesto na poticaj struke? Žele li djeca iz udomiteljskih obitelji biti posvojena? Naše su gošće: Marta Divjak iz inicijative „Moramo vam nešto reći”, Andrea Turčin, predsjednica Udruge za potporu posvajanju „Adopta” i Željka Markić, predsjednica Udruge „U ime obitelji”. Urednica emisije: Tanja Maleš.

/ hkr

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video stream na Facebook HKR-a i video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Video snimka emisije emitira se u programu pet televizija: Z1 (Zagreb), VTV (Varaždin), Plava televizija, Slavonskobrodska televizija i RTV Herceg Bosne.

 

 

 

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja