Budi dio naše mreže

PONEDJELJAK 8:10 Crkva pozvala vjernike da izađu na izbore i dala im smjernice - hoće li je vjernici poslušati?

Komisija Hrvatske biskupske konferencije "Iustitia et pax" predstavila je svoju izjavu povodom parlamentarnih izbora, nazvanu 'Očuvati dostojanstvo politike i ustavnopravni poredak države'. Biskupi su pozvali građane da izađu na izbore; istaknuli su da je demografija “pitanje svih pitanja" te da borba protiv korupcije “mora biti prioritet svih političkih opcija”. Vjernike se poziva da prilikom odabira ne izgube iz vida i svjetonazorska pitanja i vrijednosti te biraju one koji poštuju život od začeća do smrti i ne promiču rodnu ideologiju, zalažu se za neradne nedjelje... Njihova izjava uoči izbora naišla je na niz reakcija; od toga da Crkva treba i mora progovarati do komentara kako se izjavom jasno svrstala uz jednu političku opciju ili da vjernici ionako ne slušaju Crkvu... O opravdanosti i argumentiranosti kritika, ali i samoj poruci Komisije HBK, uoči izborne šutnje razgovarat ćemo s tajnikom Komisije "Iustitia et pax" mons. prof. dr. Vladimirom Dugalićem, novinarom Večernjeg lista Darkom Pavičićem te komunikologom s Hrvatskog katoličkog sveučilišta dr. sc. Kristijanom Sedakom. Urednica i voditeljica Daniela Dujmović Ojvan.

/ ddo

Snimku emisije Argumenti reemitira 8 regionalnih televizija – VTV, Z1, TV Jadran, Plava TV, Trend TV, STV, SBTV i RTV Herceg Bosna.

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija, te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video stream na Facebook HKR-a i video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja