Budi dio naše mreže

PONEDJELJAK 20:00 Što povezuje Framu Našice, Framu Borovo Naselje, Framu Siget, ali i Framu Požega?

U emisiji 'Budimo mladi' u ponedjeljak, 26. veljače, u 20 sati razgovarat ćemo o tome koliko je veliko gorušičino zrno siromaška iz Asiza i kolika je odgovornost brinuti se o njemu u Hrvatskoj bez obzira bili vi framaš ili (samo) duhovni asistent Frame.

/ anh

Što povezuje novozagrebačke framaše, vukovarske, našičke ali i požeške? Mi smo taj odgovor na ‘što’ – odnosno bolje reći ‘tko’ – pronašli u Brođaninu fra Mislavu Lukačeviću koji je s prošlom jeseni dužnost duhovnika Frame Borovo Naselje zamijenio dužnošću duhovnika Frame Siget.

Prije toga fra Mislav je isto vršio i u Našicama, a kada pristigneš u Zagreb – npr. na studij – kao toliki drugi i požeški framaši se priključe nekoj od nekoliko zagrebačkih Frama, pa je i ta poveznica jednako važna u životu svakoga tko se kod nas trudi ići stopama sv. Franje.

No, u ovoj poveznici se skriva još nešto, nama puno značajnije, no za to je ipak potrebno upaliti HKR i poslušati ovog u uvodu spomenutog mladog franjevca, te framaše iz svih tih mjesta, među njima i fra Vinka Brkovića, danas duhovnog asistenta Frame Našice.

Urednik: Ante Novak

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja