Budi dio naše mreže

PONEDJELJAK 11:15 Razgovor s prof. dr. Tončijem Matulićem

Ljetni susret moralnih teologa i doktoranada modula "Etičko - moralna i društvena relevantnost teologije i Crkve" održan je nedavno prvi put na Školjiću. Na tom je susretu odlučeno da će se i ubuduće redovito održavati ljetni susreti teologa pod nazivom "Moralna teologija u akvatoriju suvremenih izazova". To je povod za razgovor s prof. dr. Tončijem Matulićem, inicijatorom toga susreta i pročelnikom Katedre moralne teologije KBF-a u Zagrebu.

/ mp

U razgovoru s novinarkom Ines Grbić, dr. Matulić odgovara je li taj susret reakcija na održavanje Ljetne škole teologije u Dubrovniku? Dr. Matulić govori i o kvaliteti unutar-crkvenog dijaloga, koji je, nekima se čini, nekad u sjeni dijaloga Crkve sa svijetom i predstavnicima drugih svjetonazora. 

Kakva je i koliko otvorena komunikacija unutar Katoličke Crkve te koliko se upravitelji Crkve, biskupi, u predstavljanju stavova o aktualnim društvenim temama konzultiraju i traže mišljenje od teologa, izvan onoga što im je povjereno kao predavačima u odnosu sa studentima i nositeljima katedri? 

Koliko su protagonisti dijaloga u ime Katoličke Crkve u središte poruke spremni i hrabri staviti Isusa Krista, jedinog Spasitelja i Otkupitelja čovjeka? Na ta i druga društveno i crkveno izazovna pitanja o Crkvi u suvremenom svijetu otvoreno odgovara dr. Tonči Matulić. 

Razgovor s dr. Matulićem poslušajte u emisiji “Aktualno” na HKR-u, u ponedjeljak, 26. srpnja, s početkom u 11:15 sati.     

Ključne riječi:
prof. dr. Tonči Matulić
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja