Budi dio naše mreže

PONEDJELJAK 08:10 Trebaju li svećenici poznavati magijski, okultni i New Age svijet?

Ovih je dana veliku pozornost privukla najava otvorenja Muzeja u sklopu Hrvatskog Areopaga na Svetom Duhu u Zagrebu. Sudeći prema brojnim komentarima, jedno od najčešćih pitanja odnosi se na svećenike – trebaju li se time baviti? Zašto je Muzej koji sadrži oko 500 različitih eksponata magijskog, okultnog New Age porijekla postavljen u zvoniku svetišta sv. Antuna na Svetom Duhu u Zagrebu? I kakve veze ovaj Muzej ima s Prvom Božjom zapovijedi? Kako je redovnica koja je ubijena kao žrtva sotonskog obreda postala zaštitnica Muzeja? Naši su gosti: dr. sc. fra Josip Blažević, ravnatelj Centra Hrvatski Areopag, fra Vladimir Vidović, glavni urednik “Veritasa – glasnika sv. Antuna Padovanskog” i Sara Kukić koja svjedoči o posljedicama bavljenja magijskim i New Age tehnikama, ali i o vlastitom obraćenju. Urednica emisije: Tanja Maleš.

/ hkr

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video stream na Facebook HKR-a i video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Video snimka emisije emitira se u programu pet televizija: Z1, VTV, Plava televizija, Slavonskobrodska televizija i RTV Herceg Bosne.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja