Budi dio naše mreže

PONEDJELJAK 8:10 Kocka, klađenje, igre na sreću – samo zabava ili opasna zamka?

U nedavnom planiranju popuštanja epidemioloških mjera, među prioritetima su se spominjale kladionice, casina i automat klubovi. Stvorio se dojam da se radi o gospodarskoj grani ključnoj za opstanak Hrvatske. No, što je zapravo kockanje, klađenje, igre na sreću i kakvu korist od toga ima država, a tko su žrtve ovakvih ozakonjenih aktivnosti? U emisiji "Argumenti" HKR-a u ponedjeljak, 8. ožujka u 08:10 razgovaramo kome je u interesu poticati igre na sreću i tko su moguće žrtve kad se prijeđe granica? Koliko država „zarađuje” na dobicima i kako troši taj novac? Je li grijeh igrati loto, kladiti se ili kockati? Jesu li kockarnice u stvarnosti zaista kao iz filmskih priča? Što čovjeka tjera da pokuša „još samo jednom”? Ima li izlaza iz ovisnosti o igrama na sreću? U emisiji svjedoči bivši ovisnik o kocki Marin iz Zagreba. Fra Zdravko Lazić govori kolika je ovo muka za savjesti mnogih koji su postali robovi zbog kockarskih dugova. Je li moguće i kako izaći iz ovisnosti? Govori specijalistica psihijatrije dr. sc. Antonia Puljić iz Zavoda za liječenje ovisnosti Klinike za psihijatriju Vrapče. Iz Porezne uprave, pak, primili smo pisani odgovor o zakonskim okvirima igara na sreću, te o prihodu u državni proračun od dobitaka. Urednica emisije: Tanja Maleš.

/ hkr

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video stream na Facebook HKR-a i video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Video snimka emisije emitira se u programu pet televizija: Z1 (Zagreb), VTV (Varaždin), Plava televizija, Slavonskobrodska televizija i RTV Herceg Bosne.

 

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja