Budi dio naše mreže

PETAK 20:00 Zašto vjeruje desetnik Goran Hudika, pripadnik 'Gromova'?

Kako je u Vukovaru barem na kratko prepozna muku i patnju branitelja Grada Heroja? To će nam posvjedočiti hrvatski vojnik Goran Hudika, desetnik iz 2. mehanizirane gardijske bojne 'Gromovi' i Vojne kapelanije 'Sv. Ilije proroka' u Petrinji, a koji je na službi u petrinjskoj vojarni 'Pukovnik Predrag Matanović'.

/ anh

U posebnome izdanju emisije ‘Zašto vjerujem’ u petak, 18. studenog – na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje – razgovor s desetnikom Goranom Hudikom emitirat ćemo nešto kasnije, no inače – s početkom u 20 sati.

Koje mjesto kod HKR-ovog gosta zauzima molitva u dugim satima straže i čuvanja Domovine? Što doživljava da je za svoga života dobio kao zadatak na zemlji? Zašto su ‘Gromovi’ za svoga zaštitnika izabrali starozavjetnog Iliju? Zbog čega je i on bio među onim vojnicima koji su tri dana hodočastili od Petrinje do Marije Bistrice?

Kakvo je vojničko iskustvo imao u Vukovaru u kojem je barem na malo, i na kratko, mogao prepoznati muku kroz koju su prolazili branitelji Grada Heroja? Koju je to duhovnu pjesmu njegova duša odmah prepoznala? Što se sve ne podrazumijeva u životu, a uzimamo zdravo za gotovo, te tko je Bog za Gorana Hudiku?

Urednik: Ante Novak

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja