Budi dio naše mreže

PETAK 18:00 Paula Novina: Božju veličinu sam osjetila neizrecivo puno puta

U kakvim je sve situacijama Boga upoznala te mogu li ga na isti način i drugi upoznati? – posvjedočit će Paula Novina, plivačica koja će ovoga ljeta našu zemlju predstavljati na Paraolimpijskim igrama u Parizu. Sve to – ali i puno više - moći ćete čuti u emisiji 'Zašto vjerujem' u petak, 19. travnja, s početkom u 18 sati.

/ anh

Na čemu se Paula Novina Gospodinu zahvaljuje svaki dan? Koliko centimetara želi biti udaljena od Boga? Zašto je već sam njezin život – kako kaže – ‘čudo’? Kakva molitva zna biti u bazenu dok trenira? Koji je najbolji opisni pridjev za Boga? Zbog čega svako jutro – ova mlada djevojka vrlo zrele vjere – ne propušta čitati Bibliju i može li se Biblija nositi na bazen? Što o Bogu nikako ne može zaboraviti?

Doznajte i što ljudima naša sugovornica često kaže o Bogu. Zašto ne voli Sveto pismo čitati ‘u pusto’, te kako se Gospodin otkriva kroz žrtvu stroge discipline i sportskog odricanja? Koliko je kod nje povjerenje u Gospodina i nakon, naizgled, sportskih neuspjeha?

Što bi je jedino moglo spriječiti u neodlasku na proslavu Velike Gospe u Kloštar Ivanić? Može li se vjeru ‘hraniti’ i lošim stvarima? Koji bi, za nju, najveći blagoslov bio u životu, te tko je to u obitelji Novina ‘vjerski postrojen’, otkrit će nam ova 20-godišnja hrvatska reprezentativka i olimpijka iz Ivanić Grada.

Urednik: Ante Novak

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja