Budi dio naše mreže

PETAK 18:00 Hrvojka Mihanović Salopek: U vjeri je najteže raditi sam na sebi jer vrlo je lako upasti u grijeh, u nepravdu

Koliko je u životu obilježena i određena Blaženom Djevicom Marijom, posvjedočit će predsjednica DHK-a, Društva hrvatskih književnika, Hrvojka Mihanović Salopek u emisiji 'Zašto vjerujem' u petak, 19. siječnja, s početkom u 18 sati, a čut ćemo i ono o čemu se možda malo manje zna o našoj sugovornici: Zašto svira orgulje i zašto voli svirati orgulje u crkvi?

/ anh

Gdje na osobit način prepoznaje ‘misterij Križa’? Kada se kod Hrvojke Mihanović Salopek vrlo ozbiljno probudila ideja da se počne jače baviti marijanskim temama? Uz koju je crkvu u mladosti bila najviše vezana? Čemu ju je podučio pokojni isusovac p. Lorand Kilbertus? Što i danas u dva u noći bez problema za Crkvu može napraviti?

Tko ju je – i kao vjernicu i kao intelektualku – formirao u srednjoškolskim i studentskim danima? Koliko nam ispovjednik može pomoći? Što traži kod ispovjednika? Za što se nada da Bog kod nje ipak ima dosta razumijevanja, te koliko je jednostavno, ili možda nije, otvoriti se suradnji s Bogom? Posvjedočit će nam to gošća emisije ‘Zašto vjerujem’, inače znanstvena savjetnica HAZU-a, a koja je već 36 godina članica Hrvatskog mariološkog instituta, ali i dopisna članica Međunarodne mariološke akademije.

Urednik: Ante Novak

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja