Budi dio naše mreže

NEDJELJA 18:00 Hrvatski sveci i blaženici

U novoj emisiji HKR-a „Hrvatski sveci i blaženici” gost je vlč. mr. Tomislav Hačko, vicepostualtor za kauze beatifikacije i kanonizacije Zagrebačke nadbiskupije. Promišljat ćemo o pozivu na svetost u svjetlu crkvenih dokumenata te prikazati postupak proglašenja blaženim, odnosno svetim. Želja nam je približiti vam svece i blaženike, njihov put ka svetosti, iz hrvatskog naroda; velikana duha, osoba koje su krasile vrline bogoljublja, čovjekoljublja i rodoljublja. Emisiju „Hrvatski sveci i blaženici” možete slušati u nedjelju, 9. listopada u 18 sati. Urednica je Dalija Mock.

/ hkr

Raduje nas i ohrabruje vaša želja, poštovani slušatelji, za boljim upoznavanjem uzora vjere, Kristovih svjedoka iz našeg naroda kako bi, nadahnjujući se na njihovim svetim primjerima, Riječ Božju što bolje prihvatili i primijenili u svom životu.

Hrvatski sveci i blaženici, njihovi životi ohrabruju nas za dijalog unatoč različitostima. Sveti Nikola Tavelić umro je u želji da ostvari dijalog s muslimanima, sv. Leopold Bogdan Mandić je cijelog života želio pomirenje s pravoslavnom braćom, a sv. Marko Križevčanin je umro kao mučenik protiv jednoumlja. Žrtve naših svetaca i blaženika pokazuju da kršćansko jedinstvo zahtijeva obraćenje svake kršćanske zajednice i svakog konkretnog pojedinca.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja