Budi dio naše mreže

DEVETNICA GOSPI FATIMSKOJ: od 26. lipnja do 4. srpnja

Na poticaj Pokreta krunice za obraćenje i mir molimo devetnicu Gospi Fatimskoj za hrvatski narod i domovinu. Od 26. lipnja do 4. srpnja, u 05:25 i 22:00 sata molimo krunicu s pobožnošću Gospi Fatimskoj.

/ hkr

Sv. Ivan Pavao II. često je govorio o snazi krunice. Jednom prilikom na novinarski upit kojim se sredstvom mogu zaustaviti zlodjela u svijetu, on je iz svoga džepa izvadio krunicu i rekao: “Evo tog sredstva koje nam Gospa daje da se zaustave ratovi i bezbožni ateizam.”

Duhovni ravnatelj Pokreta krunice za obraćenje i mir fra Smiljan Dragan Kožul i u prigodi ove devetnice podsjeća na snagu zajedničke molitve krunice: “Pokret krunice od osamostaljenja naše Hrvatske domovine do danas živo je sudjelovao u brojnim događajima. Tako smo za prvi dolazak svetog Ivana Pavla II. u Hrvatsku organizirali molitve „Milijun krunica za svetog Oca“. Kada se Sveti Otac vozio od aerodroma do Kaptola zamolio je vozača da se pred plakatom na kojem on kleči, držeći krunicu u rukama i moli, zaustavi,kako bi ga dobro pogledao. Vrativši se u Rim komentirajući svoj posjet Hrvatskoj, pred tisućama hodočasnika na Trgu Svetoga Petra izjavio je: “Za vrijeme posjeta Hrvatskoj posebno me zadivio jedan plakat na kojem JA klečim i molim krunicu, a ispod je stajalo velikim slovima: „MILIJUN KRUNICA ZA SVETOG OCA“, te je dodao: „Narod koji je kadar izmoliti milion krunica za Svetog Oca, ne treba se bojati za svoju budućnost, jer je krunica ono sredstvo, za koje je naša Nebeska Majka rekla, da će sve ono za što ju vjernici budu molili, moleći krunicu, to i ostvarit. I ja sam posjetio Hrvatsku s tom nakanom”, završio je Sveti Otac Ivana Pavao II.

Tekst pobožnosti možete pratiti i ovdje. 

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja