Budi dio naše mreže

ČETVRTAK 8:10 Snaga krhkosti – pomoć Crkvi da bude manje kruta, a više životna!

Uoči Međunarodnog dana osoba s invaliditetom tema emisije "Argumenti" u četvrtak, 30. studenog u 08:10 je magisterij krhkosti. Koliko nas mijenja iskustvo invaliditeta/osobni susret s osobama s invaliditetom te nas čini sposobnima za razumijevanje izazova s kojima se oni susreću? Kako teškoće mogu biti korisne za druge? Što osobe s invaliditetom mogu dati svojim zajednicama? Je li intelektualna sposobnost nužna za prijateljstvo s Isusom, ili ima nešto "od srca do srca"? Aktualna prisutnost osoba s invaliditetom u Crkvi pomaže pobijediti mentalitet suvremenog društva kojim dominira učinkovitost i marginalizacija. Vide li se kakvi pomaci? Naši su gosti: Marija Kotarski, osoba s invaliditetom, prof. talijanskog i španjolskog jezika, Ivana Šarušić, defektologinja, majka djeteta s teškoćama u razvoju, i fra Ivan Marija Lotar, župnik Župe sv. Antuna na Svetom Duhu u kojoj djeluju "Antunovi anđeli", zajednica obitelji osoba s invaliditetom. Urednica emisije je Tanja Maleš.

/ hkr

Snimku emisije Argumenti reemitira 8 regionalnih televizija – VTV, Z1, TV Jadran, Plava TV, Trend TV, STV, SBTV i RTV Herceg Bosna.

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija, te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video stream na Facebook HKR-a i video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

 

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja