Budi dio naše mreže

ČETVRTAK 8:10 (Po)mičemo granice za osobe s invaliditetom u Crkvi

Sudjelovanje osoba s invaliditetom u životu Crkve još je uvijek ograničeno: neki potpuno, neki djelomično. Zašto? Kakva je svećenička formacija i ozračje u našim biskupijama, postoji li formacija suradnika koji će raditi u pripremi sakramenata za osobe s invaliditetom? Papa Franjo govori o kulturi odbacivanja ovakvih osoba. Imamo li mi dobre primjere da ipak nije tako? Vide li se već neki pomaci naprijed? Kako osobe s invaliditetom svojom upornošću i svjedočanstvom potiču na promjene i nove iskorake? O tome govore gosti emisije "Argumenti" u četvrtak, 29. veljače u 08:10: mr. med. sc. Mirjana Dobranović, magistra socijalne psihijatrije, članica Pododbora za OSI pri Vijeću HBK za laike i predsjednica Udruge za promicanje istih mogućnosti (UPIM), Ivana Rogulja Peček, prof. defektologije i vjeroučiteljica, Centar za odgoj i obrazovanje "Tomislav Špoljar", Varaždin i doc. dr. sc. fra Stipo Kljajić, duhovnik Zajednice „Vjera i Svjetlo“. Urednica emisije je Tanja Maleš.

/ hkr

Snimku emisije Argumenti reemitira 8 regionalnih televizija – VTV, Z1, TV Jadran, Plava TV, Trend TV, STV, SBTV i RTV Herceg Bosna.

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija, te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video stream na Facebook HKR-a i video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja