Budi dio naše mreže

ČETVRTAK 8:10 LOV NA VJEŠTICE Kome smetaju liječnici s prizivom savjesti?

Mučan slučaj trudnice koja je u šestom mjesecu trudnoće saznala da nosi dijete koje ima tumor na mozgu te odbijanje liječnika da izvrše feticid pokrenuo je pravu hajku na liječnike koji koriste institut priziva savjesti. Optužuje ih se da odbijaju vršenje legalne medicinske usluge te da uskraćuju ženama zdravstvenu zaštitu i pravo na izbor. Stoga ćemo o prizivu savjesti u medicini, o njegovoj pravnoj regulativi; je li riječ o temeljnom ljudskom pravu ili uskrati medicinske skrbi, treba li nam novi zakon o pobačaju i vezanim temama razgovarati s dr. sc. Trpimirom Golužom, liječnikom iz zagrebačke Petrove bolnice, prof. dr. Aleksandrom Korać Graovac s Pravnog fakulteta u Zagrebu i prof. dr. sc. Jasenkom Markeljević iz KBC-a Sestre Milosrdnice i dopredsjednicom Povjerenstva za medicinsku etiku i deontologiju Hrvatskog liječničkog zbora.

/ ddo

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija, te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dustpan je i video stream na Facebook HKR-a i video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Video snimka emisije emitira se u programu šest televizija: Z1 (Zagreb), VTV (Varaždin), Plava televizija, Slavonskobrodska televizija, RTV Herceg Bosne i TV Jadran.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja