Budi dio naše mreže

ČETVRTAK 8:10 Koliko je bavljenje sportom uistinu dostupno djeci i mladima?

Važnost bavljenja sportom i tjelesnom aktivnošću za fizičko i psihičko zdravlje i razvoj djece i mladih je neupitna. Sport je proglašen i djelatnošću od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku. No koliko je on uistinu dostupan djeci i mladima? I dok država financira program prevencije debljine kod djece u milijunima kuna, istodobno je bavljenje djece sportom za roditelje uistinu skup sport. Od plaćanja članarina za klubove, opreme, putovanja, natjecanja, redovnih sportskih pregleda, dvorana. Isto tako, djeci je onemogućeno rekreativno bavljenje sportom jer u klubovima se forsira samo natjecateljski sport. Više od tisuću škola u Hrvatskoj nema ni sportsku dvoranu, sportska infrastruktura je na niskoj razini u mnogim gradovima. Stoga ćemo u Argumentima razgovarati kako bavljenje sportom djeci i mladima učiniti dostupnijim i besplatnim i što u tom pogledu mogu učiniti država i lokalne zajednice. U emisiji će gostovati predsjednik Hrvatskog društva za sportsku medicinu prof. dr. Davor Plavec, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač i ravnatelj Uprave za sport u Ministarstvu turizma i sporta dr.sc. Krešimir Šamija.

/ ddo

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija, te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video stream na Facebook HKR-a i video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Video snimka emisije emitira se u programu šest televizija: Z1 (Zagreb), VTV (Varaždin), Plava televizija, Slavonskobrodska televizija, RTV Herceg Bosne i TV Jadran.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja