Budi dio naše mreže

ČETVRTAK 22:30 Molitvena noć s Gospom na HKR-u!

Hrvatski katolički radio pridružuje se u četvrtak, 20. veljače svjetskom molitvenom projektu "Mater Fatima". Od 22:30 od 01:00 pratite poseban program "Molitvena noć s Gospom: Pridruži se i obraduj Mariju!". U ponoć se uključujemo u Meksiko, u izravan prijenos euharistijskog klanjanja, molitvu krunice i posvetu Presvetom Srcu Isusovom i Bezgrješnom Srcu Marijinom. Molit će se od ponoći do 01:00 u crkvi koja je podignuta na mjestu petog ukazanja Gospe Guadalupske sv. Juanu Diegu. Uoči prijenosa, HKR donosi prigodnu emisiju s brojnim zanimljivostima o Gospi Guadalupskoj.

/ hkr

Središnja nakana ovoga projekta je molitva za mir. Tri su osnovne skupine molitvenih nakana: za mir i obraćenje grešnika, zatim tražiti od Gospodina da preko Bezgrešnog Srca Marijinog promiče, čuva i brani život i obitelj kakvima ih je Bog stvorio, te molitva Gospodinu za naše biskupe i svećenike.

Povod ovom molitvenom bdijenju je 100. obljetnica smrti sv. Jacinte Marto. Prošle godine u travnju ovakav program organiziran je u Fatimi. U molitvi je tada, po prvi puta, bilo ujedinjeno 70 milijuna ljudi iz čitavoga svijeta, a povezali su se tako da su svi molili u isto vrijeme, samo na različitim mjestima: u svetištima, župama, putem društvenih mreža, ili uz radijske i tv izravne prijenose iz Fatime. Zajedno je bilo više od 80 zemalja, 98 svetišta, deseci tisuća župa i 17 svjetskih jezika.

Za hrvatsko govorno područje projektu su se pridružili Hrvatski katolički radio, Radio postaja MIR Međugorje, Radio Marija, Radio Marija Bistrica i Laudato televizije. Naši katolički mediji sudionici su projekta “Mater Fatima” i za 2020. godinu.

U četvrtak prijenos iz Meksika možete pratiti u programu HKR-a, Radio Marije, Radio postaje MIR Međugorje i Laudato televizije.

Ključne riječi:
Gospa Guadalupska Mater Fatima
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja