Budi dio naše mreže

Aktualnosti s Top ljestvica raznih govornih područja

Prva nedjelja u mjesecu redovito je posvećena je pjesmama s top listama naših interesnih jezičnih strana pa tako slušamo po dvije aktualne pjesme s top lista Italije, Njemačke i Francuske, a onda i pet pjesama iz latino top lista i Billboardove Hot Country Songs top liste.

/ hkr

Emisija 18. – 03.02.2019.


Top listu talijanskih aktualnosti koju pratimo donosi FIMI, odnosno, Federacija talijanske glazbene industrije. Na njoj nalazimo pjevača Marca Mengonia s pjesmom Hola s albuma Atlantico te Ultima s pjesmom Ti dedico il silenzio s albuma Peter Pan

Nijemačku top listu donosi Offizielle Deutsche Airplay-Charts na kojem nalazimo Wincenta Weissa s pjesmom Hier mit dir najavni singl njegovog idućeg drugog studijskog albuma te Herberta Grönemeyer s pjesmom Sekundenglück s albuma Tumult.

Kod Francuza aktualne pjesme parti SNEP ili Syndicat National de l’édition Phonographique na kojoj je odlično pozicionirana Angèle Van Laeken s pjesmom Tout Oublier s njenog debitantskog albuma Brol. Tu je i Claudio Capeo s pjesmom Ta main s njegovog novog drugog samostalnog albuma Tant que rien ne m’arrete.

Na latino sceni više je top lista koje pratimo, a za ovaj puta su odabrane pjesme meksičkog dua Jesse & Joy Te espere, meksikanke Ximena Sariñana Si tu te vas te novi singl kolumbijca Sebastiana Yatre i meksičkog sastava Reik imena Un Año. Iz Kolumbije nam još stižu singlovi Esta Noche Mikea Bahie kojeg pjeva s glumicom Greeicy te Dejame Querete Carlosa Vivesa.

Billboardova Hot Country Songs top lista nam donosi  slijedeće izvođače i njihove pjesme koje se nalaze u prvih deset. To su na drugom mjestu Dan + Shay s pjesmom Speechless, na četvrtom Luke Combs s pjesmom Crazy Beautifull, na petom Dierks Bently i njegov Burning Man, zatim Thomas Rhett i njegov singl Sixteen te Scott McCreery s pjesmom This Is It.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja