Budi dio naše mreže

PONEDJELJAK 20:00 Nova mladost kontemplativne zajednice 'Cor et Lumen Christi' započela u Hrvatskoj

U BUM-u u ponedjeljak, 14. listopada, s početkom u 20 sati predstavit ćemo vam novu zajednicu, utemeljenu u našoj zemlji uoči ljeta, a koja njeguje karizmatsko-monašku duhovnost i stigla nam je, zanimljivo, iz Katoličke crkve u Engleskoj.

/ anh

Točno prije mjesec dana u svetištu Sveta Mati Slobode u Zagrebu tisuće vjernika svih generacija – od najmlađih do najstarijih – sudjelovali su na prvome događanju kojeg je u našoj zemlji organizirala tek osnovana podružnica kontemplativno-karizmatske zajednice ‘Cor et Lumen Christi’. Glavni govornik bio je laik iz Engleske Damian Stayne. On je utemeljitelj te velike međunarodne molitvene zajednice koja objedinjuje monašku i karizmatsku duhovnost i gdje god gostuju izazovu veliki interes crkvene, ali i šire javnosti.

Sve to će nam puno bolje i šire objasniti i približiti sami utemeljitelji i voditelji hrvatske podružnice mladi bračni par Tanja i Boris Biško. Pitat ćemo ih u BUM-u: Zašto su ‘Cor et Lumen Christi’ osnovali u Hrvatskoj? Kako im se priključiti? Zašto izazivaju takav interes? Što planiraju dalje te kakve su temelje za sve to primili i u KES-u Duhovni kutak? Urednik: Ante Novak

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja