Budi dio naše mreže

ČETVRTAK 11:15 Tribinu "Vukovarska bolnica 1991. - pouka čovječnosti" najavljuje Udruga "Za Vukovar"

Najavljujemo tribinu pod nazivom: "Vukovarska bolnica 1991. - pouka čovječnosti", koja će se povodom 30-e obljetnice masakra hrvatskih policajaca u Borovu Selu i početka rada Medicinskog centra Vukovar u ratnim uvjetima, održati u nedjelju 2. svibnja, u hotelu "Lav" u Vukovaru. O tribini će govoriti dopredsjednik Udruge "Za Vukovar" Damir Luka Saftić u emisiji "Aktualno" u četvrtak, 15. travnja, u 11:15.

/ mp

Ova tribina znak je ljubavi prema Vukovaru i njegovim hrabrim ljudima, braniteljima Vukovara, njegovim stanovnicima koji su ostali do kraja te 1991., od iznemogle starice do djeteta u skloništu i zdravstvenim djelatnicima bolnice, koji su svojim primjerom poučili etičnosti, dosljednosti u obrani ideala, čovječnosti, hrabrosti i domoljublju.

Nositelj ovog projekta je Udruga “Za Vukovar” iz Zagreba, nestranačka i dragovoljna organizacija koja okuplja poštovatelje herojskog grada Vukovara, većinom mlade, ali i branitelje.

Udruga je i organizator sportske priredbe “Akcija biciklom za Vukovar” (Zagreb-Vukovar, od 14. studenog do 18. studenog) već devet godina te “Akcije darivanja krvi” za Vukovarsku bolnicu, koje realizira uz pomoć dobrih ljudi, jedinica lokalne samouprave, udruga i pojedinaca diljem Slavonije, kao i Grada Zagreba.

Ključne riječi:
Damir Luka Saftić
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja