Budi dio naše mreže

ČETVRTAK 14:15 Kako prehranom odgoditi bolest?

Hrvatski katolički radio četvrtkom u 14:15 emitira emisiju “Volim zeleno” u kojoj se na stručan i edukativan način govori o važnosti aktivnog provođenja vremena u prirodi, raznovrsnoj i zdravoj prehrani, prednostima bavljenja poljoprivredom, ekološkim akcijama, očuvanju okoliša i energetski obnovljivim izvorima energije, promociji mentalnog zdravlja i prevenciji bolesti. U emisiji u četvrtak, 8. travnja, obilježavamo Svjetski dan zdravlja, a gostuju nutricionistica dr. sc. Eva Pavić iz KBC-a Zagreb, psihijatar dr. sc. Ivan Ćelić, Maja Lang Morović iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te Dalibor Petrinić iz Deep fitnessa.

/ hkr

Poseban naglasak emisije “Volim zeleno” je na prednostima uzgajanja vlastitog vrta i kupovanja proizvoda hrvatskih poljoprivrednih proizvođača. Naši sugovornici stručnjaci su iz raznih područja, koji slušatelje educiraju o prednostima zdrave prehrane, očuvanju mentalnog zdravlja i važnosti boravka u prirodi i bavljenja tjelovježbom.

Emisiju vodi i uređuje novinarka Hrvatskog katoličkog radija dr. sc. Marija Pandžić, a realizacija emisije sufinancirana je sredstvima Agencije za elektroničke medije iz Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Dr. sc. Marija Pandžić / Foto: Ante Peran

Tim suradnika koji okuplja emisija “Volim zeleno” iz različitih aspekata promišlja o kvalitetnim načinima kako provoditi vrijeme za jačanje tijela i duha. Hrvatska obiluje ljepotama stoga je rubrika “Volim prirodu” posvećena upoznavanju i predstavljanju manje ili više javnosti poznatih dijelova Hrvatske. U rubrici “Jedem zeleno” govorimo o nutritivnoj vrijednosti povrća i voća koji su potrebni za očuvanje tjelesnog zdravlja.

U rubrici “Fit minuta s Jozom” HKR-ov suradnik Jozo Lukić slušatelje savjetuje kako započeti s vježbanjem, što vježbati i kako zavoljeti aktivan život te ga učiniti dijelom svakodnevice.

Jozo Lukić / Foto: Ante Peran

U „Godini čitanja“ posebnu će pozornost slušatelja sigurno privući i rubrika “Predah za knjigu“ u kojoj nam urednica programa kulture na HKR-u Katarina Varenica predlaže svaki tjedan jednu knjigu za čitanje u prirodi.

Katarina Varenica / Foto: Ante Peran

“Emisija ‘Volim zeleno’ potiče slušatelje HKR-a na zdraviji život pun aktivnosti, novih spoznaja, raznovrsne prehrane i vedrih misli. Kao tim, iz različitih perspektiva, imamo priliku zajedno mijenjati život nabolje”, poručuje urednica emisije “Volim zeleno” dr. sc. Marija Pandžić.

Emisija “Volim zeleno” emitira se četvrtkom u 14:15 na valovima HKR-a.

Ključne riječi:
Marija Pandžić
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja