Budi dio naše mreže

SUBOTA 13:15 Savjeti kako se odmarati na godišnjem odmoru

Hrvatski katolički radio subotom u 13:15 emitira emisiju “Volim zeleno” u kojoj se na stručan i edukativan način govori o važnosti aktivnog provođenja vremena u prirodi, raznovrsnoj i zdravoj prehrani, prednostima bavljenja poljoprivredom, ekološkim akcijama, očuvanju okoliša i energetski obnovljivim izvorima energije, promociji mentalnog zdravlja i prevenciji bolesti. U emisiji u subotu, 17. srpnja, o nošenju sa stresom govori svećenik i profesor psihologije koji vodi bračna i obiteljska savjetovališta na području Đakovačko-osječke nadbiskupije doc. dr. sc. Josip Bošnjaković, o pravom odmoru govori psihologinja iz udruge Pragma Marija Granić te savjete kako podnijeti vrućinu daje nam Nataša Janev iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

/ hkr

Poseban naglasak emisije “Volim zeleno” je na prednostima uzgajanja vlastitog vrta i kupovanja proizvoda hrvatskih poljoprivrednih proizvođača. Naši sugovornici stručnjaci su iz raznih područja, koji slušatelje educiraju o prednostima zdrave prehrane, očuvanju mentalnog zdravlja i važnosti boravka u prirodi i bavljenju tjelovježbom.

Emisiju vodi i uređuje novinarka Hrvatskog katoličkog radija dr. sc. Marija Pandžić, a realizacija emisije sufinancirana je sredstvima Agencije za elektroničke medije iz Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Marija Pandžić / Foto: Ante Peran

Tim suradnika koji okuplja emisija “Volim zeleno” iz različitih aspekata promišlja o kvalitetnim načinima kako provoditi vrijeme za jačanje tijela i duha. Hrvatska obiluje ljepotama stoga je rubrika “Volim prirodu” posvećena upoznavanju i predstavljanju manje ili više javnosti poznatih dijelova Hrvatske. U rubrici “Jedem zeleno” govorimo o nutritivnoj vrijednosti povrća i voća koji su potrebni za očuvanje tjelesnog zdravlja.

U “Godini čitanja” posebnu će pozornost slušatelja sigurno privući i rubrika “Predah za knjigu“ u kojoj nam urednica programa kulture na HKR-u Katarina Varenica predlaže svaki tjedan jednu knjigu za čitanje u prirodi.

Katarina Varenica / Foto: Ante Peran

Emisija “Volim zeleno” emitira se subotom u 13:15 na valovima HKR-a.

Ključne riječi:
Marija Pandžić
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja