Budi dio naše mreže

UTORAK 8:10 Utjecaj ekrana na dječji mozak

Posljednjih godina sve se više, ali još uvijek nedovoljno, govori o tzv. ekranizmu koji označava negativan utjecaj zaslona (ekrana) na mozak, posebno kod male djece. Iako postoji više studija koje su pokazale dobre strane i važnost digitalnih alata u učenju te poboljšanju kognitivnih vještina i akademskih postignuća, one se odnose samo na djecu stariju od (barem) dvije godine. U Argumentima govorimo o negativnom utjecaju ekrana na mozak naše djece, o tome koliko se vremena djeci, s obzirom na dob, preporučuje provoditi pred ekranima, koje su posljedice prekomjernog korištenja ekrana kod djece i možemo li na njih utjecati. Gosti su: Marina Ecimović, psihologinja, prof. dr. sc. Srećko Gajović s Instituta za istraživanje mozga i profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te Tomislav Golubić, otac petero djece, profesor u srednjoj školi. Urednica je Diana Tikvić, voditelj Branimir Gubić.

/ dt

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija, te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video stream na Facebook HKR-a i video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Video snimka emisije emitira se u programu pet televizija: Z1 (Zagreb), VTV (Varaždin), Plava televizija, Slavonskobrodska televizija i RTV Herceg Bosne.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja