Budi dio naše mreže

UTORAK 8:10 Mobing - kako ga prepoznati?

Mobing je tihi i perfidni „ubojica” radnika na radnom mjestu. O njemu se malo govori i piše, sveprisutan je, a radnici zbog egzistencije mobing trpe i do 30 godina. U ta tri desetljeća, pa i puno manje, nastaju brojne psiho-fizičke bolesti koje se akumuliraju u tijelu zbog stresa. Zašto se o mobingu šuti? Kako ga prepoznati? Može li se dokazati? Kako ga promatraju medicina i pravo? Tko su moberi - psihopati i sociopati na radnome mjestu? O mobingu razgovaramo u Argumentima, u utorak 22. studenog. Gostuju: mr. sig. Blaženka Rogan, magistra Međunarodnih odnosa i diplomacije, menadžerica ljudskih potencijala i autorica knjige „Moberi – psihopati i sociopati na radnome mjestu”; mr. sc. Iris Gović Penić, sutkinja Županijskog suda u Zagrebu i autorica knjige „Diskriminacija, uznemiravanje i mobing - radnopravni okvir i sudska praksa”; prof. dr. Slađana Štrkalj Ivezić, dr. med., spec. psihijatrije. Urednik emisije: Branimir Gubić. 

/ hkr

Nakon regionalne televizije VTV koja iz Varaždina signalom pokriva sjeverozapadnu Hrvatsku, RTV Herceg Bosne koja iz Mostara emitira program na hrvatskom jeziku za područje Bosne i Hercegovine te Slavonsko-brodske televizije SBTV koja pokriva područje istočne i dio sjeverozapadne Hrvatske, emisiju HKR-a Argumenti reemitira i Z1 televizija s lokalnom koncesijom na području šire zagrebačke regije, Plava televizija koja u digitalnoj regiji D2 obuhvaća dio Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičku-podravsku, Požeško-slavonsku i dio Brodsko-posavske županije, TV Jadran koja se emitira na području digitalne regije D8, a koja uključuje šire područje Splitsko-dalmatinske županije te dio Dubrovačko-neretvanske županije, a od ove jeseni i tri nove televizije: STV (Televizija Slavonije i Baranje) koja se se može pratiti na cijelom području digitalne regije D1 koji obuhvaća dio Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i dio Brodsko-posavske županije, TV Nova, regionalna TV postaja koja svojim signalom na 23. DVB-T2 kanalu s Učke pokriva Istru i Primorsko-goransku županiju te kvarnerske otoke i Trend TV koja pokriva područje grada Zagreba, Samobora, Zaprešića i Velike Gorice.

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video prijenos na Facebooku HKR-a te video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja