Budi dio naše mreže

UTORAK 8:10 Majke su najbolji lijek protiv širenja sebičnog individualizma

Ususret Majčinom danu koji se obilježava druge nedjelje u svibnju - marijanskom mjesecu, u emisiji Argumenti govorimo o majčinstvu. „Društvo bez majki bilo bi nehumano, jer majke znaju uvijek, i u najtežim trenucima, svjedočiti nježnost, predanost i moralnu snagu. Majke su najbolji lijek protiv širenja sebičnog individualizma“, istaknuo je 2015. u katehezi na općoj audijenciji papa Franjo. Koji su izazovi današnjih majki; može li se spajati poslovna karijera s majčinstvom; gdje današnje majke crpe snagu; kako se živi duhovno majčinstvo i kako taj poziv treba prihvatiti svaki vjernik? Na ta i druga pitanja odgovaraju gošće Argumenata: karmelićanka BSI s. Marina Kosina, magistra novakinja, Marija Vrdoljak, majka jedanaestero djece i Lucija Murgić, dr. med, specijalizantica obiteljske medicine i majka petero djece, sa šestim na putu. Urednica emisije je Diana Tikvić.

/ hkr

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija, te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video stream na Facebook HKR-a i video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Video snimka emisije emitira se u programu pet televizija: Z1 (Zagreb), VTV (Varaždin), Plava televizija, Slavonskobrodska televizija i RTV Herceg Bosne.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja