Budi dio naše mreže

UTORAK 8:10 Korizma - važnost i smisao posta, pokore i molitve

Uoči Čiste srijede, početka korizme, razgovaramo o tome kako ovu korizmu učiniti što plodonosnijom za naš život. Govorimo o važnosti i smislu posta, pokore i molitve. Odgovaramo na pitanja kako, koliko dugo i zbog čega postiti; koja je razlika između posta i nemrsa, te što je to pokora i zašto je važna. Promišljamo o tome jesu li kršćani danas spremni na žrtvu? Gosti Argumenata su: salezijanac don Mihovil Kurkut, direktor nakladničke kuće Salesiana, dominikanac fr. Ivan Dominik Iličić, studentski kapelan i medijski djelatnik Riječke nadbiskupije te karmelićanin o. Nikola Grizelj, karmelićanin, župni vikar Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije, Remete - Zagreb. Urednica emisije je Diana Tikvić.

/ hkr

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija, te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video stream na Facebook HKR-a i video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Video snimka emisije emitira se u programu šest televizija: Z1 (Zagreb), VTV (Varaždin), Plava televizija, Slavonskobrodska televizija, RTV Herceg Bosne i TV Jadran.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja